26423
Book
In basket
Zupy podstawą diety / Anna Dyk. - Wrocław : Wydawnictwo Astrum, [2016]. - 194 s. ; 21 cm.
Książka "Zupy podstawą diety" autorstwa Anny Dyk, dietetyka żywienia, nawiązuje do tzw. żywności funkcjonalnej i modnego ostatnio terminu odżywianie medyczne, którego zadaniem jest wykorzystanie czynników bioaktywnych w jedzeniu. Diety oparte na zupach bogatych w warzywa, a co za tym idzie w mikroelementy, witaminy, białka i węglowodany, jeśli skorelowane są z naszą płcią, wiekiem, wagą oraz stanem zdrowia mogą pomóc w hamowaniu procesów starzenia. Związki zawarte w dietach opartych na zupach z powodzeniem mogą być wykorzystane do walki z nadwagą, pomagając utracić zbędne kilogramy. Niektóre zupy, takie jak kapuśniak, zupy jarzynowe, warzywne, bez dodatku mięsa, mogą w krótkim czasie przyczynić się do utraty znacznej masy ciała...(z okł.)
Availability:
Iwkowa - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
Notes:
General note
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa.
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 191-194.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again