Sorting
Source
Katalog zbiorów
(2)
Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(1)
unavailable
(1)
Branch
Iwkowa - Wypożyczalnia
(2)
Author
Jakimowicz-Klein Barbara
(1)
Morawska Anna
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Chorzy na depresję
(1)
Dania mięsne
(1)
Dania z drobiu
(1)
Depresja psychiczna
(1)
Medycyna - choroby - depresja
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Genre/Form
Wywiady
(1)
2 results Filter
Book
In basket
Twarze depresji / Anna Morawska. - Warszawa : Świat Ksiażki, 2015. - 446 s. : il. ; 22 cm.
U dołu okł.: Nie oceniaj. Zaakceptuj.
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa
Depresja nie jest wymysłem gwiazd z pierwszych stron gazet. To choroba, która może dotknąć każdego. Depresja stygmatyzuje, więc mało kto przyznaje się do niej otwarcie, choć cierpi na nią co dziesiąty Polak. Bohaterowie książki Twarze depresji przełamali lęk i opowiedzieli o nierównej walce z najtrudniejszym przeciwnikiem w swoim życiu.
Rozmówcami Anny Morawskiej są m.in.: Andrzej Bober, Tomasz Jastrun, Kamil Sipowicz, Patrycja Sokół, a także ludzie, którzy nie są osobami publicznymi, a zdecydowali się opowiedzieć o swoim „czarnym psie”, jak nazwał depresję Winston Churchill. Choroba towarzyszy im na każdym kroku i trzeba ją „oswoić”, czyli leczyć. Na pytanie: Jak robić to skutecznie? odpowiadają psychiatrzy i psychoterapeuci. Ewa Jastrun, żona Tomasza, zdradza, jak sobie radzi, kiedy mąż mówi, że nie ma już siły żyć, nie ma siły walczyć z kolejnym epizodem depresyjnym. W takim momencie chory nie powinien być sam. „Weź się w garść” to najgorsze, co może usłyszeć. On już jest „w garści”… depresji.
Jeśli zdecyduje się na leczenie, chciałby odebrać od otoczenia komunikat: „Nie oceniam. Akceptuję”. (z okł.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Iwkowa - Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 616 (1 egz.)
Book
In basket
Kotlety, steki, zrazy, sznycle, pieczenie, gulasze - to tylko kilka propozycji potraw z mięsa. Wieprzowinę, wołowinę, cielęcinę, baraninę, dziczyznę, czy drób można piec, dusić, gotować, smażyć lub grillować. W tej książce znajdziesz przepisy na wiele pysznych dań z mięsa i drobiu z różnych stron świata. Nasze propozycje zadowolą zarówno miłośników tradycyjnej kuchni, jak i poszukiwaczy nowych smaków. (z okł.)
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Iwkowa - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again